• English (United Kingdom)

Workshop pentru consolidarea capacitatii actorilor relevanti in educatie si formare profesionala initiala, la nivel local: ”Asigurarea calitatii: Titlul de excelenta”

PDF Imprimare Email

InterregCamera de Comerț și Industrie din Hunedoara și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, organizează reuniunea de lucru ”Asigurarea calității: Titlul de excelență”, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, în 22 februarie 2018.

 

Reuniunea grupului de actori locali (stakeholders group) este organizată ca activitate în cadrul proiectului transnațional ”Learning by Doing” și are drept scop stimularea impactului la nivel local prin consolidarea capacității actorilor relevanți în educație și formare profesională inițială. În consecință, participanții sunt reprezentanți din partea sectorlui de educație, angajatori, principale autorități publice locale, agenția județeană de ocupare, ONG-uri, sindicate. Cei mai multi dintre  reprezentanții amintiți sunt membri ai Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, creat cu scopul de a asigura o corelare mai bună și un parteneriat real între școală ca furnizor de educație și formare profesională inițială și cerințele de pe piața muncii.

Anunt Workshop Stakeholders

Announcement Workshop

Mai multe informații

 

Vizita de studii „Asigurarea calitatii invatarii la locul de munca”, 24-25 octombrie 2017, Brasov, Romania

PDF Imprimare Email

Vizita de studii este organizată în cadrul proiectului „Asigurarea calității în educația și formarea profesională, la nivel european și la nivelul Punctului național de referință (EQAVET-NRP-RO)

Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), în calitate de membru în Grupul Național de Referință pentru Asigurarea calității în educație și formare profesională (GNAC), organizează, cu sprijinul Școlii Germane Profesionale Kronstadt, o vizită de studii în perioada 24-25 octombrie 2017, la Brașov.

Obiectivul principal al acestui eveniment este împărtășirea informațiilor cu privire la asigurarea calității în educație și formare profesională (EFP/VET) din Statele Membre membre din rețeaua europeană EQAVET.

Astfel că reprezentanți ai Punctelor Naționale de Referință pentru asigurarea calității în EFP vor face câte o prezentare ilustrativă pentru sistemele de EFP din Italia, Finlanda, Grecia și Olanda.

Citeşte mai mult... [Vizita de studii „Asigurarea calitatii invatarii la locul de munca”, 24-25 octombrie 2017, Brasov, Romania]
 

Intalnire anuală de lucru 1 ReferNet 2016

PDF Imprimare Email

Întâlnirea anuală de lucru 1 ReferNet 2016, 18-19-20 ianuarie 2016, Salonic, Grecia

Reuniunea este organizată de către agenţia Cedefop din Grecia cu scopul de a pregăti demararea activităților în cadrul Acordului de Parteneriat cu Cedefop pentru perioada 2016-2019, privind grupul de lucru ReferNet.

Reuniunea este organizată și găzduită de către membrii echipei ReferNet din cadrul Cedefop, Grecia,  la care sunt invitati membrii rețelei ReferNet România 2016, în urma semnării Acordului Cadru de Parteneriat (Framework Partnership Agreement – FPA nr. 2015-FPA19/GP/DSI/ReferNet_FPA/OO1/15) și a Acordului Specific de Finanțare (Specific Grant Agreement – SGA nr. 2016-0025/GP/DSI/ReferNet-SGA/003/15).

Scopul reuniunii constă în:

 • prezentarea succintă a rețelei ReferNet a activităților rezultatelor anterioare precum și familiarizarea noilor membri ReferNet cu activitățile specifice rețelei,
 • prezentarea solicitărilor Cedefop cu privire la realizarea activităților în cadrul programului de lucru 2016 ,
 • termenele de predare și modalitățile specifice fiecărui rezultat așteptat,
 • facilitarea parteneriatelor între membrii rețelei ReferNet, a activităților de învățare reciprocă și  împărtășirea cunoștințelor, noutăților în domeniul educației și formării profesionale.
 

Intalnire de lucru 3 - ReferNet Romania 2015

PDF Imprimare Email

Participarea la întâlnire de lucru ReferNet, 25-26 mai 2015, Lisabona, Portugalia

Scopul deplasării: participarea la întâlnirea regională din Lisabona, Portugalia, din 25-26 mai 2015, privind mobilitatea transnaţională din educaţia şi formarea profesională iniţială, organizată de CEDEFOP cu membri ai echipelor ReferNet.

Aspecte vizate:

 • chestionarul privind mobilitatea în educaţia şi formarea profesională iniţială,
 • raportul naţional privind educaţia şi formarea profesională,
 • spotlight,
 • articolul ‘Supporting teachers and trainers for successful reforms and quality of VET – mapping their professional development in the EU’.
Citeşte mai mult... [Intalnire de lucru 3 - ReferNet Romania 2015]
 

Intalnire de lucru 2 - ReferNet Romania 2015

PDF Imprimare Email

Participarea la întâlnire de lucru ReferNet, 9 martie 2015, Salonic, Grecia

Scopul deplasării: participarea la workshopul de la Salonic, Grecia, din 9 martie 2015, privind evaluarea educației și formării profesionale în rapoartele țarilor europene, organizat de CEDEFOP cu membri ai echipelor ReferNet.

Aspecte vizate:

 • Identificarea avantajelor și provocărilor în abordarea actuală a pregătirii rapoartelor privind VET în Europa, în special discutarea ciclurilor de raportare și procesului de revizuire
 • Identificarea de posibile soluții pentru îmbunătățirea structurii, conținutului și vizibilității rapoartelor
 • Definirea unui nou concept tematic pentru întâlnirile regionale.
Citeşte mai mult... [Intalnire de lucru 2 - ReferNet Romania 2015]
 

Intalnire de lucru 1 - ReferNet Romania 2015

PDF Imprimare Email

Participarea la întâlnire de lucru ReferNet, 15 decembrie 2014, Salonic, Grecia

Reuniunea a fost organizată de către agenţia Cedefop, Grecia cu scopul de a pregăti demararea activităților în cadrul acordului de parteneriat cu Cedefop privind grupul de lucru ReferNet. Reuniunea a fost organizată și găzduită de către membrii echipei ReferNet din cadrul Cedefop, Grecia, în urma semnării acordului cadru de parteneriat (Framework Partnership Agreement – FPA) nr. 2014-FPA1/GP/RPA/ReferNet-FPA/004/14 în 20.11.2014 și a acordului specific de grant (Specific Grant Agreement –SGA) nr. 2014-0172.

Scopul reuniunii a constat în:

 • prezentarea succintă a rețelei ReferNet,
 • activitățile în cadrul proiectului ,
 • termenele de predare și modalitățile specifice fiecărui rezultat așteptat,
 • utilizarea și accesarea platformei electronice a ReferNet.
Citeşte mai mult... [Intalnire de lucru 1 - ReferNet Romania 2015]
 
<< < 2 4 5 6 7 > Sfârşit >>

Pagina 2 din 7