• Romanian(Romania)

Serviciul Naţional de Asistenţă EPALE pentru România

There are no translations available.

Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) implementează proiectul „Serviciul Naţional de Asistenţă EPALE pentru România”, nr. 556787-EPP-1-2014-1-RO-EPPKA2-EPALE-NSS, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Agenţia Executivă pentru Educaţie, Cultură şi Audiovizual, Programul ERASMUS+.

Proiectul își propune promovarea platformei EPALE – Platforma Electronică pentru educația adulţilor în Europa, atât la nivel național cât și european. Platforma EPALE este cea mai nouă iniţiativă a Direcției Generale de Educație și Cultură (DG EAC) a Comisiei Europene, iniţiativă asumată în cadrul angajamentului pe termen lung al Uniunii Europene pentru promovarea unei educaţii de înaltă calitate a adulţilor în Europa.

În fiecare stat membru UE a fost desemnat un Serviciu Național de Asistență EPALE, care sprijină funcționarea platformei la nivel național. Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC a fost desemnată Serviciu Naţional de Asistență pentru EPALE (SNA). Astfel, ANC oferă sprijin pentru conectarea sistemului românesc din domeniul educației și formării profesionale la cel european și susține activitatea Comisiei Europene de a dezvolta un punct de referință european în educația adulților – EPALE.

Durata de implementare a proiectului este de 15 luni, octombrie 2014 - decembrie 2015.

Prezentarea platformei EPALE, susținută în cadrul seminarului, s-a axat pe de-o parte pe beneficiile pe care le pot avea, ca utilizatori, beneficiarii de proiecte din zona educației adulților, respectiv își pot încărca în Centrul de resurse rezultatele, produsele, studiile de caz, rapoartele, cercetările realizate în cadrul proiectelor implementate.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre platformă, o pot face accesând site-ul: http://ec.europa.eu/epale/ro precum şi materialul EPALE_Comunitatea europeana a profesionistilor din educatia adultilor.

Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) a organizat la Bucureşti, în data de 26 februarie 2015, Conferinţa Naţională –  Platforma Electronică pentru educația adulţilor în Europa. Platforma EPALE este cea mai nouă iniţiativă a Direcției Generale de Educație și Cultură (DG EAC) a Comisiei Europene, iniţiativă asumată în cadrul angajamentului pe termen lung al Uniunii Europene pentru promovarea unei educaţii de înaltă calitate a adulţilor în Europa.

Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC a fost desemnată Serviciu Naţional de Asistență pentru EPALE (SNA). Astfel, ANC oferă sprijin pentru conectarea sistemului românesc din domeniul educației și formării profesionale la cel european și susține activitatea Comisiei Europene de a dezvolta un punct de referință european în educația adulților – EPALE.

Mai multe informaţii:
1. EPALE_Comunitatea europeana a profesionistilor din educatia adultilor
2. Conferinţa Naţională de promovare EPALE_Platforma electronica pentru educatia adultilor in Europa