• Romanian(Romania)

Vizita de studii „Asigurarea calitatii invatarii la locul de munca”, 24-25 octombrie 2017, Brasov, Romania

PDF Print E-mail
There are no translations available.

Vizita de studii este organizată în cadrul proiectului „Asigurarea calității în educația și formarea profesională, la nivel european și la nivelul Punctului național de referință (EQAVET-NRP-RO)

Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), în calitate de membru în Grupul Național de Referință pentru Asigurarea calității în educație și formare profesională (GNAC), organizează, cu sprijinul Școlii Germane Profesionale Kronstadt, o vizită de studii în perioada 24-25 octombrie 2017, la Brașov.

Obiectivul principal al acestui eveniment este împărtășirea informațiilor cu privire la asigurarea calității în educație și formare profesională (EFP/VET) din Statele Membre membre din rețeaua europeană EQAVET.

Astfel că reprezentanți ai Punctelor Naționale de Referință pentru asigurarea calității în EFP vor face câte o prezentare ilustrativă pentru sistemele de EFP din Italia, Finlanda, Grecia și Olanda.


CNDIPT, în calitate de Punct Național de Referință în aceeași rețea, va prezenta sistemul specific din România și va împărtăși informații ilustrative pentru implementarea și asigurarea calității învățării la locul de muncă (work-based learning/WBL) cu sprijinul Școlii Profesionale Germane Kronstadt, una din primele școli din România prin care s-a organizat învățământ profesional de tip dual prin implicarea reprezentaților economici locali.

Vizita de studii este o ocazie deosebită pentru evidențierea bunelor practici instituționale cu privire la învățarea la locul de muncă reunind reprezentanți din Școala Profesională Germana, reprezentanți ai agenților economici care susțin acest tip de învățământ dual, la Brașov, și nu în ultimul rând reprezentanți ai beneficiarilor direcți ai WBL, elevii.

Mai multe informații despre proiect: http://www.refernet.ro/index.php/Informatii-diverse/qa3-asigurarea-calitii-in-educaia-i-formarea-profesional.html
si pe site-ul www.gnac.ro (în curs de actualizare)